Google+ Followers

Sunday, 3 January 2016

"saya tak mahu jumpe org buat bisnes dan tak mahu pos simkad dan tak mahu sembang kencang berjam2 kat orang tapi last2 result hampeh!" Adakah situasi ini berlegar dlm fikiran anda? kini evolusi viral dunia AutoDownLine diperkenalkan buat semua rakyat malaysia sign up free http://AutoDownLine123.com/?ref=63648

Saturday, 21 November 2015

FLOOD


setahun sudah berlalu peristiwa banjir besar yang melanda negeri cik siti wan kembang atau d kenali sebagai kelantan.namun,ianya masih segar d ingatan...mau nya tak igt,ak sendiri pun alaminya...banjir paling besar yg pernah ak lalui..kawasan rumah ak di penuhi dgn air..rumah hampir tenggelam..aaa jom kita tgok




yang ni kat tesco kota bharu


tlhanya tinggal satu anak tangga



tinggi betul paraa air kn?



ketika banjir ini juga lh ak dapat menimang cahaya mata...memang dugaan lh bini bersalin time2 macam ni..


hmmm..nampak nya stkat ini saja nukilan untuk hari ini...jumpa lagi..bai bai bai



HMMMMMMMM...APE2 JE

  • hai...haaaaa bertemu lagi kita kali ni...kalau xsilap ak ni baru kali ke 4 ak post sejak ad blog...hahahaha..bukan ape,kekurangan masa untuk fokus kat blog..tapi ak heran lha,kawan ak ni ada ada saje idea dia utk share kat blog...dia lha yang ajar ak tentang blog ni..konon nya nak jadi blogger terkenal lh ape lha...at least hampeh..sekarang baru aku tau rupa2nya utk jadi seorang blogger yang berjaya ni memerlukan tahap kesabaran yang tnggi n idea yang banyak...biase lha kan,xsemua bnda  kita buat tu terus jadi gempak kn???hahahaso sekarang ni ak tengah mencari idea utk di kongsikn..hmmm..okey lha,,rasenya ckup stakat ni utk kali ni...haaaa tu,tgok da fade up nak menaip...ape ape je lha...nnt ad modal aku post lagi,,...hihi..bai bai

Wednesday, 15 April 2015

ZAMAN BUDAK-BUDAK

assalamualaikum dan selamat petang..di kala waktu santai begini,teringat pula cerita2 zaman bebudak dlu..aku ni d lahirkan dalam sebuah keluarga yang sederhana..biasa lah,budak kampung.kadang2 masa kecil dlu ak terasa sangat lh boring kerana ak ni anak tunggal.tp ak bersyukur seadanya kerana ak amat di sayangi oleh kedua ibubapa aku.sebut je zaman kanak2,masing2 ad story d sebaliknya..hehehe..begitu juga ngan ak..ketika itu ak tersangat lah nakal hinggakan aku selalu di marahi oleh ibu ku.ad sje benda yang nak di lakukan.ak igt lagi time ak main ngan anak2 ayam.mula2 tu elok je,ntah kenapa ak terasa sangat geram dek melihat kecomelan anak ayam tu.dengan xsengaja aku terpenyek badan dia..apa lagi,bila si ibu ayam dengar...tak cukup tanah ak di kejar oleh nya.dalam kekalutan itu,ak ternampak sebatang penyapu.tanpa membuang masa aku terus capai penyapu itu dan...PAMMMMM...berselerak ayam tu kene pukul dgn aku.ayam tu terus pengsan...aik??ayam pun bleh pengsan eakk??aahhh ape2 je lha..aku jadi serba salah,kerana ayam itu adalah ayam kesayangan mak aku...terlampau gabra,ak terus pegi rumah kawan aku.bukan nak jumpa kawan,tp ayahnya.nasib baik ayam tu tak R.I.P  lagi..sempat jgak d sembelih.selesai cabut bulu ayam tu,ak bawak pulang kat rumah dan bagitau kat mak ak yang ak dapat tangkap ayam hutan..perghhhhh,di masaknya gulai ayam itu..memang sedap..kenyang,tp mak aku tak tau yang di masak itu ayam kesayangan dia..hehehe..pada keesokan harinya mak ak ad bertanya pasal ayam dia..selambe je ak jawab,munkin dimakan oleh biawak kot..sedih mak aku d buatnya.hihihi...sampai hari ini mak aku xtau tentang perkara ini..itu baru cerita kat rumah...yang kat luar banyak lagi,haaa...tp kita sambung lain kali lh ye...next tentang kawan2 plak..trimas kerana sudi membaca..

Sunday, 5 April 2015

demam clash of clan...






sejak buat blog ni kn,ni lah kali yang ke dua aku bukak blog ak...hahahaha...kawan wat blog ak pun ikot same wat blog...arghhh...konon nya nak tahu pasal isu semasa lah..tp kesudahannya hampeh.jadi macam sekarang.tak tau nak post ape...belakangan ini,ak dah terjebak ngan kawan aku...selalu je online coc...sampai kan bini ak pnggil aku hantu coc...org beli gem,ak pun beli gem..kesudahannya jem xde duit..hahaha..ok lah,setakat ini saje nukilan aku untk hari ni...tgh pikirin ayat utk memajukan diri dalam blog...hehehehe...

Sunday, 21 September 2014

HIDUP SEORANG AKU

Hidup ku kini telah berubah sejak kehadiran dirimu...terima kasih Allah...terima kasih segala-galanya kerana kau telah pertemukan diri ku dengan dirinya...hahahahahah




first post...feel so hahahaha